Vaskeguide for rashguards, shorts og spats

Ute etter å optimalisere levetiden på grappling-klærne du har blitt så glad i? Da er du på riktig sted. Her får du de viktigste tipsene når det kommer til vask og vedlikehold av dine rashguards, shorts og spats. 

- Følg alltid produsentens vaskeanvisninger. I de fleste tilfeller skal klærne alltid vaskes på maks 30 grader og langtidstørkes for best holdbarhet.

– Vask rashguards, spatser og shorts på vranga, altså med innsiden ut. På denne måten påvirkes ikke materialet på utsiden dersom det oppstår friksjon under vask.

– Unngå kontakt med borrelås så godt det går. Borrelås er sublimerte klærs verste fiende og forårsaker nupper.

– Vask rashguards og spats separat fra shorts. Alternativt kan man bruke vaskeposer for å beskytte rashguarden fra shortsen hvis shortsen har borrelås. Hvis borrelåsen på shortsen er åpen, kan dette føre til nupper på de andre klærne.

– Nupper kan også oppstå når du trener hvis klærne kommer i kontakt med borrelås fra eksempelvis motstanderens shorts.

– Når du vasker shortsene, sørg for at eventuell borrelås i midjen er "stengt". Hvis den ikke er det, kan borrelåsen gni mot shortsmaterialet og forårsake nupper.

- Dersom du trener MMA: Når du tar på deg hansker, ikke hold dem mot kroppen når du strammer dem. Dette kan føre til at borrelåsen gnis mot materialet i plagget.

- På grunn av den ekstra friksjonen som oppstår når du bruker rashguard under en gi, kan du se økt slitasje på noen områder. Skulder- og ermepartier er gjernre det mest vanlige.

- Husk å alltid sjekke at det ikke er gjenstander i vaskemaskinen før vask. En hårnål eller en liten stein kan lett forårsake skade på treningsklærne.

Vi har et stort utvalg rashguards, short og spats i vår avdeling for No-Gi

Denne artikkelen ble først publisert på Clinch.no